Hurmalı Fas Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan hurmalı kurabiye, özellikle çayın yanında ikram edilir. İç harcı ceviz ve yumuşacık hurma ile doldurulan bu kurabiye, fırında pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Servis için üzerine pudra şekeri eklenir. Görünümü Türk mutfağındaki elmalı kurabiye ile benzerlik gösterir. Malzemeler hazırsa, hurmalı Fas kurabiyesi tarifine geçebiliriz.

Not: Hurmalar sertse, suyun içerisinde 1-2 saat bekletebilirsiniz.

Fas mutfağından sellou ve jallab ve Fas sütlacı tarifine de göz atın.

Hurmalı Fas Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Hurmalı Fas Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyerek mikserle karıştırın.
  2. Üzerine sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Yoğurt ve yumurta akını ekleyerek karışıma güzelce yedirin.
  4. 3 bardak un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
  5. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dilerseniz, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  6. Farklı bir kapta iç malzemeleri karıştırın.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak açın.
  8. Hurmalı harçtan hamurun ortasına koyun ve hamurun üstünü kapatın.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  11. Pişen kurabiyeyi ılımaya bırakın. Kurabiyeler ılıdığında üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Fas Mutfağı Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Chermoulalı Balık
Halwa Tmar
Fas köftesi ve chorizo güveç
Moroccan egg tagine
Ördek Pastilla