Pumpernickel
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pumpernickel, çavdar unu, çavdar ve çekirdek taneleri ile yapılan ekşi mayalı bir ekmektir. Almanya'da çok meşhur olan bu ekmek, günün her saatinde tüketilebilir. Yapımında beyaz un yerine çavdar unu kullanıldığı için, kalorisi daha düşüktür.  Pumpernickel tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için ekşi mayalı San Fransisco ekmeğiekşi mayalı çavdar ekmeği ve ekşi mayalı beyaz ekmek tariflerine göz atabilirsiniz. 

Pumpernickel Tarifi İçin

Malzemeler

Pumpernickel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çavdar tohumlarını bir tencereye alarak üzerine su koyun, kaynar su ekleyerek 12 saat bekletin.  .
  2. Çavdar unu, su ve mayayı küçük bir kapta hamur olana kadar karıştırın. Üzerini örtüp ılık bir yerde 12 saat mayalanması için bekletin. 
  3. Bekleyen çavdar tohumlarını haşlayarak pişirin ve soğutun. 
  4. Kalan bütün malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edecek şekilde yoğurulur. 50 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir. 
  5. İki parçaya bölerek hamuru fırın tepsisine yerleştirin. 
  6. Fırını önceden 150 derece de ısıtın. Isıya dayanıklı bir kaba su koyarak fırının içerisine koyun. 
  7. 200 derecede 45 dakika pişirin. 
  8. Fırından çıkardıktan sonra dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Pumpernickel Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Fırın markası ve özelliklerine göre pişme süresi değişiklik gösterecektir. Verilen süreler dışında kendinizde kontrol edin. 
  2. Eğer fırınınızda buhar verme ayarı varsa pişirme esnasında içerisine su koymanıza gerek yok. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde