ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYALI SAN FRANSİSCO EKMEĞİ

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği

San Francisco ekmeği 1849 yılında Isidore Boudin tarafından hazırlanan bir ekmektir. Ekşi mayalı oluşu ve üzerine sürülen soğan ile oldukça lezzetli ve sağlıklı bu ekmek için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Bu tarifte kullanmak için ekşi maya yapmak istiyor ve detaylı bilgi istiyorsanız, 'ekşi maya nedir?' yazısına göz atabilirsiniz. İtalyan ciabatta ekmeği ve Danimarka çavdar ekmeği tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 645 gr un 
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 çay kaşığı tuz 
  • 8 gr kuru maya 
  • 240 ml ılık süt 
  • 2 yemek kaşığı margarin 
  • 300 gr ekşi maya 
  • 1 büyük yumurta
  • 1 yemek kaşığı su 
  • 20 gr ince doğranmış soğan

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kapta 1 su bardağı un, şeker, tuz ve kuru mayayı birleştirin. Süt ve yumuşatılmış tereyağı veya margarini ekleyin. Ekşi maya ile karıştırın.
  • Kademeli olarak un ekleyerek karıştırın, ortam ısısına göre fazlasına ihtiyacınız olabilir. 
  • Hamuru unlu bir yüzeye alın ve 8 ila 10 dakika yoğurun. Yağlanmış bir kaba koyun, üzerinden biraz daha yağ döktükten sonra kapağını kapatın. 
  • 1 saat veya hacim iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.  
  • Hamuru tezgaha alarak yumruk atarak havasını alın. 15 dakika dinlendirin. 
  • Ekmeklere somun şekli verin ve 1 saat ve ya iki katına çıkana kadar kabarmasına izin verin. 
  • Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve ince doğranmış soğanları serpin. 
  • 190 derecede yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!