Kartoffelpuffer
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kartoffelpuffer, Alman usulü patates mücverdir ve 'reibekuchen' adıyla da bilinir. Patates, soğan ve yumurtadan oluşan bir nevi mücver olan kartoffelpuffer, Alman mutfağının severek tükettiği bir lezzettir. Bu kartoffelpuffer lezzetine hazırsanız, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için fırında sebze mücverotlu mücver ve domates mücver tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kartoffelpuffer Tarifi İçin

Malzemeler

Kartoffelpuffer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
  2. Patatesleri bir bez ya da tülbent içine alarak fazla bütün suyu bir kaba sıkın. 
  3. Kaptaki suyu 15 dakika bekletin, bu sürede patatesin suyundaki nişasta alta çökecektir. Çöktüğünde suyu kenara alarak dibindeki nişastayı ayrı bir kaba alın. 
  4. Rendelenmiş patatesi kaba alın, rendelenmiş soğanı ekleyin, harmanlayın.
  5. Yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın. 
  6. Bir tavaya yağı alarak ısıtın. 
  7. Patatesleri kaşık yardımı ile tavaya alarak pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde