Yeni Tatlar Denemek İsteyenler İçin 7 Nefis Tarif
Sürekli aynı yemekleri yapmaktan sıkılanlar için birbirinden farklı tariflerimizi derledik. İşte, yeni tatlar denemek isteyenlere 7 farklı tarif:

Her gün kendinize 'akşama ne pişirsem' diye soruyor ve sonunda kendinizi aynı yemekleri yaparken buluyorsanız, doğru yerdesiniz. Klasik tariflerden sıkılanlar için mutlaka denenmesi gereken tarifleri derledik. Başlangıçtan ana yemeğe, tatlıdan tuzluya 7 nefis tarifimiz var. İşte, yeni tatlar arayanlara özel 7 pratik tarif:


  1. Nohutlu Yayla Çorbası


Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yayla çorbasını, bu kez nohut ile zenginleştirdik. Kış aylarında içinizi ısıtacak nohutlu yayla çorbasını, nane ve kekik ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Baharatlı Tavuk Butları


Hem ekonomik olması, hem de birbirinden farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanması tavuğu daha da önemli bir yere getiriyor. Biberiye, kekik ve pul biber ile marine edilen tavuk butlarını, brokoli, domates ve ıspanak eşliğinde sunabilirsiniz.


  1. Girit Pilavı


İsminden anlaşılacağı üzere Girit mutfağına özgü bir yemek olan bu pilav, havuç, biber, enginar, patlıcan, kuş üzümü, fıstık, nane ve maydanoz ile hazırlanır. İsteğe göre farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Pazı Sarması


Türk mutfağında sarma denilince ilk akla gelen zeytinyağlı yaprak sarma olsa da, pazı sarması da çok seviliyor. Özellikle Ege mutfağında sık sık tüketilen pazı sarması, ince bulgurlu harç ile hazırlanır.


  1. Yeşil Mercimekli Salata


Demir bakımından çok zengin olan yeşil mercimeği keçi peyniri, ıspanak ve parmesan peyniri ile bir araya getirdik. Düşük kalorili bir tarif olan yeşil mercimekli salata, uzun süre tokluk hissi sağlar.


  1. Ispanak Soteli Kuzu Fileto


Ispanak soteli kuzu fileto, özellikle davet sofralarında yer verilen bir yemektir. Servis tabağı önce patates püresi ile süslenir. Ardından kuzu fileto pürenin üzerine eklenir. Yanına ise sotelenmiş ıspanak ilave edilir.


  1. Profiterol


Pataşu hamuru, krema ve çikolata sosu ile hazırlanan profiterol, adına aşina olduğumuz bir tatlıdır. Profiterolü evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenler, tarifi defterine kaydedebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kremalı tarifler
  2. Bademli tarifler
  3. Tavada yapılan yemekler
  4. Sağlıklı yemekler
  5. Diyabetik tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?