ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ GİRİT PİLAVI

Girit Pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Girit Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 patlıcan
  • 1 enginar kalbi
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Çeyrek demet kıyılmış taze nane
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • Çeyrek demet kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Girit Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğan, havuç ve biberi çok ince doğrayın. Pilav tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri pişirin. Patlıcanı ince doğrayıp ekleyin. Enginar kalbini ufak küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye çam fıstığıyla birlikte ekleyip karıştırın. Enginarları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.

Kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişince ocaktan alın ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha demlendirip servis yapın.

Girit pilavını baldo pirinç yerine yasemin pirinciyle de hazırlayabilirsiniz. Bu pirinç çeşidinin aromatik kokusuyla sebzeler çok uyumlu olacaktır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!