Türlü Yemeğinin Yanına Ne Gider? Türlünün Yanına Çok Yakışan 10 Tarif
Türlü yemeğinin yanına ne gider? Türlü yemeğinin yanına ne yemek yapılır? İşte, türlü yemeğinin yanına çok yakışacak birbirinden lezzetli 10 farklı tarif:

Türlü Türk mutfağında sofralarda sıklıkla karşımıza çıkan bir lezzettir. Sebzelerin karışımı ile hazırlanan türlü, sulu yemek çeşitleri arasında yer alıyor. İsteğe göre kuşbaşı et, kıyma gibi et ürünleri birlikte servis edilebilir. Sade olarak yapılan zeytinyağlı versiyonu da vardır. Mevsim sebzelerine göre taze sebzeler kullanabilirsiniz. Peki hazırladığınız türlü yemeği yanında ne servis edilir? Sizlere türlü yemeği yanına çok yakışan 10 tarifi listeledik. İşte, birbirinden lezzetli türlü yemeğinin yanına çok yakışan 10 tarif:


  1. Mercimek Çorbası 


Türlü yemeğinden önce sıcak bir çorba içmek isteyenlere tasiyemiz kesinlikle mercimek çorbasıdır. Klasik lezzetlerden biri olan mercimek çorbası oldukça lezzetli olmasının yanı sıra yapımı pratik bir çorbadır. 

  1. Sade Pirinç Pilavı 


Türlü yemeğinin yanına en çok yakışan lezzet sade pirinç pilavıdır. Hazırladığınız pirinç pilavını türlü yemeği ile yan yana servis edebilirsiniz. 

  1. Iza Bulgur Pilavı 


Pirinç pilavı yerine alternatif bir pilav tarifi arayanlar iza bulguru ile hazırlanan domatesli ıza bulguru pilavını deneyebilir. 

  1. Arpa Şehriye Pilavı 


Pilav yemek isteyenler ancak farklı bir lezzet arayanlar mutlaka arpa şehriye pilavını denemeli. Arpa şehriye pilavı türlü ile güzel bir uyum yakalayacaktır. 

  1. Ev Yapımı Yoğurt


Zeytinyağlı ya da etli türlü yanına yoğurt ferahlatan bir lezzet olarak çok yakışacaktır. Yoğurdu kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. 

  1. Semizotu Salatası 


Bol malzemeli semizotu salatası türlü yanına doyurucu bir alternatif olacaktır. 

  1. Marul Salatası 


Marul salatası türlü yemeğinin yanında hafif bir lezzet olacaktır. Damak tadınıza göre tarife kendinizce eklemeler yapabilirsiniz.

  1. Şalgamlı Bulgur Salatası 


Bulgur salatası, yeşillikler ve sevdiğiniz malzemeler ile zenginleştirebileceğiniz mükemmel bir salatadır. Türlü gibi sulu yemeklerin yanına da çok yakışacaktır.

  1. Havuç Kızartması 


Havuç kızartması hafif ve lezzetli bir meze alternatifidir. Sofralarınızı zenginleştirecektir.

  1. Fırında Mücver


Mücver, kabak ile hazırlanan bir yemektir. İstediğiniz sebzeleri dahil ederek sağlıklı fırında mücver hazırlayabilirsiniz. Türlü yanına çok yakışacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Mücverin yanına ne gider?
  2. Köftenin yanına ne gider?
  3. Patates yemeğinin yanına ne gider?
  4. Pırasanın yanına ne gider?


Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı