Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Mayıs ayında ne yenir? Mayıs ayında hangi sebze ve meyveler yenilmelidir? İşte, mevsimsel beslenmeye önem verenler için Mayıs ayında tüketilmesi gereken meyve, sebze ve balıklar:

Mayıs ayı, ilkbaharın geldiği, sıcak havaların kendini gösterdiği, çiçeklerin açtığı aylardan biridir. Mevsimine göre beslenmeye özen gösterenler için, Mayıs ayında pazar tezgahlarında yerini alan meyve ve sebzeleri sizler için derledik. İşte, Mayıs ayının sebzeleri, meyveleri ve balıkları:

Mayıs Ayı Sebzeleri Nelerdir?

  1. Asma yaprağı
  2. Arpacık soğan
  3. Bakla
  4. Bezelye
  5. Taze fasulye
  6. Havuç
  7. Enginar
  8. Kuşkonmaz
  9. Semizotu
  10. Taze sarımsak
  11. Rezene
  12. Çiriş otu
  13. Ebegümeci
  14. Deniz börülcesi
  15. Gelincik
  16. Şevketi bostan
  17. Turp otu
  18. Madımak
  19. Dereotu
  20. Nane
  21. Roka
  22. Maydanoz

Mayıs Ayı Meyveleri Nelerdir?

  1. Çağla
  2. Çilek
  3. Malta eriği
  4. Karadut
  5. Yeşil erik

Mayıs Ayı Balıkları Nelerdir?

Mercan, gümüş, izmarit, mersin, levrek, mezgit ve kaya balığının en lezzetli olduğu aydır. Mayıs ayında deniz canlıları çeşitlilik gösterir. Istakoz, barbun, tekir, dil balığı, kırlangıç, karides, kılıç balığı ve iskorpit de Mayıs ayında tüketilebilecek balık türleri arasında yer alır.

Şunlara da göz atın;

  1. En sağlıklı kök sebzeler
  2. Yüksek proteinli sebzeler
  3. Yaz aylarında ne ekilir?
  4. Meyve ve sebzeler neden mevsiminde yenmeli?
  5. Kolay meyveli tatlılar

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?