Masterchef Sütlü Tatlılar: 7 Nefis Tatlı Tarifi
Masterchef'in 94. bölümünde yarışmacılardan tatlı tarifleri hazırlamaları istendi. İşte, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan Masterchef klasiği 7 nefis tatlı:

Somer Şef, Mehmet Şef ve Danilo Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef Türkiye'nin 94. bölümünde 'sütlü tatlılar' konsepti belirlendi. Yarışmacılardan 7 farklı sütlü tatlı tarifi hazırlamaları istendi. İşte, Masterchef'te çıkacak 7 farklı tatlı tarifi:

  1. Kadayıflı Muhallebi


Yarışmacılardan istenen ilk tatlı, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan kadayıflı muhallebi tatlısı. Kadayıfların arasının muhallebi ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile her zevke hitap eder.

  1. Creme Brulee


Fransız mutfağının gözde tariflerinden biri olan creme brulee, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Üzeri pürmüz ile yakılan bu tatlı, dünyanın hemen hemen her yerinde büyük bir ilgi görür.

  1. Keşkül


Hem adıyla, hem de tadıyla Türk mutfağının en geleneksel tatlılarından biridir keşkül. Süt, şeker ve sübye ile hazırlanan bu tatlı, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

  1. Creme Caramel


Yumurta ve sütün yoğun olarak kullanıldığı krem karamel tatlısı da, Fransız mutfağının bir eseridir. Muhallebi ile benzer bir kıvamda sunulan creme caramel, yalnızca 6 malzemeden oluşur.

  1. Sütlaç


Süt, şeker ve pirinç karışımından oluşan sütlaç, yalnızca ülkemizde değil, Avrupa ve Balkan ülkelerinde de rağbet gören bir tatlıdır. Orijinali sübye ile hazırlanan sütlacı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Supangle


Süt, kakao ve çikolata ile hazırlanan supangle, bazı ülkelerde 'İngiliz çorbası' ismiyle de bilinir. Yoğun kıvamıyla tadı damaklarda kalan bu tatlı, 30-35 dakika içinde hazırlanır.

  1. Trileçe


Dünyanın en popüler tatlılarından biri de trileçedir. Yapımında manda, inek ve keçi olmak üzere 3 farklı süt kullanılır. Üzeri ise karamelli sos ile zenginleştirilir.


Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat