Mart Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan Tarifler: Mart Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif
İlkbaharın ilk ayı ile birlikte mevsiminde beslenmek isteyenler bu listeye! Mart ayının sağlıklı ve lezzetli sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, mart ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:

İlkbaharın ilk ayı ile birlikte mevsiminde beslenmek isteyenler bu listeye! Mevsimsel beslenme, vücut direncini arttırmak ve bağışıklığı güçlendirmek için en doğal yöntemlerden biridir. Mevsimsel beslenme sayesinde hormonlu gıdalardan uzak durabilir, vücudun dış ortamla olan dengesini koruyabilirsiniz. Mart ayının meyve ve sebzelerini derlediğimiz haberimize göz atabilirsiniz. Mart ayının sağlıklı ve lezzetli sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, mart ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:

Mart ayının meyve ve sebzelerini derlediğimiz haberimize göz atabilirsiniz.

  1. Sütlü Ispanak Çorbası


Ispanak, krema ve frenk soğanı ile hazırlanan sütlü ıspanak çorbası yemeklerden önce yumuşak bir başlangıç için iyi bir tercihtir. Lezzetiyle ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan sütlü ıspanak çorbası, diyet listeleri için de uygundur

  1. Bezelyeli Kuşkonmaz


Haşlanmış bezelye ve kuşkonmaz ile hazırlanan bu yemek, garnitür olarak da sunulabilir. İsteğe göre mısır gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Cevizli Kereviz Salatası


Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Rokalı Pesto Sos


Klasiğinde fesleğen ile hazırlanan pesto sosu bu sefer roka ile denemeye ne dersiniz? Rokanın en yaygın kullanımlarından biri de pesto sos tarifidir. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanan pesto sos, özellikle makarnaların yanına çok yakışır.

  1. Izgara Armutlu Roka Salatası


Izgarada pişirilen armut dilimlerini, roka ile bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Nar ile zenginleştirilen bu lezzetli salata sade olarak ya da yemeklerin yanında servis edilebilir. 

  1. Soslu Karnabahar


Chilli sos ve acı sos ile zenginleştirilen karnabahar, diğer malzemelerle bir araya getirilerek fırına atılır. Karnabaharı farklı bir formda sunmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

  1. Brokolili Kiş


Brokolili kiş daha önce denemediyeseniz büyük bir lezzeti kaçırıyorsunuz. Bu kişi çay saatlerinizde servis edebilirsiniz. 

  1. Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşisinin verdiği tatlı mayhoş lezzetiyle zeytinyağlı pırasa tarifini çok seveceksiniz.

  1. Brokoli Ve Çedar Peynirli Sufle


Sufle denildiğinde akla ilk olarak tatlı gelse de, sebzelerle yapılan suflelerde oldukça popüler durumda. Brokolili sufleyi parmesan ve çedar peyniri ile lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Beşamelli karnabaharı dilerseniz kıymalı harç ile birlikte hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız karnabaharı akşam yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori değerindedir.

Şunlara da göz atın;

  1. Mart ayı sebze ve meyveleri
  2. Şubat ayı meyve ve sebzeleri
  3. Şubat ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  4. Şubat ayı meyveleri ile hazırlanan tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu
Sushi Yerken Bilmeniz Gereken En Önemli 6 Kural
Martı Eti Yenir Mi?
Evde Yağ Çözücü Nasıl Yapılır?
Damak Tadının Değişmesinin 7 Gizli Sebebi