ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BEZELYELİ KUŞKONMAZ

Bezelyeli kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli kuşkonmaz tarifi için malzemeler

  • 2 bağ kuşkonmaz
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 10 arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli kuşkonmaz Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. Arpacık soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine ortadan ikiye kestiğiniz kuşkonmazları ekleyin. Kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Bal ve tuzu ekleyerek tatlandırın. Ilık servis yapın.

Taze bezelyeyi mevsimde alıp ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak 4 ay boyunca dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.