Kuru Fasulye Yanına Ne Gider? Kuru Fasulye Yanına Çok Yakışacak 13 Tarif
Kuru fasulye Türk mutfağında sıklıkla yapılan klasik bir yemektir. Klasik yemeklerden kuru fasulye yanına yakışacak tarifleri sizler için listeledik. İşte kuru fasulye yanına çok yakışacak, birbirinden lezzetli 13 tarif:

Kuru fasulye, Türk mutfağında sıklıkla yapılan klasik yemeklerden biridir. Yörelere göre yapım şekli, fasulye cinsi ve pişirme yöntemi değişkenlik gösterebilir. En klasik halinde salça, soğan ve kuru fasulye ile hazırlanır. İçerisine kuşbaşı et, pastırma ya da kıyma eklenebilir. Klasik yemeklerden kuru fasulye yanına yakışacak tarifleri sizler için listeledik. İşte kuru fasulye yanına çok yakışacak, birbirinden lezzetli 13 tarif:

Nefis mi nefis kuru fasulye tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.

  1. Yoğurtlu Semizotu Salatası 


Semizotu, salatalık, yoğurt, sarımsak ve mayonez ile hazırlanan bu salataya çilek ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Bu salata kuru fasulye yanında ferahlatıcı bir alternarif olacaktır. 


  1. Sade Pirinç Pilavı 


Kuru fasulyenin tartışmasız en yakışanı sade pirinç pilavıdır. Üstünde ya da yanında servis edilir. 


  1. Bulgur Pilavı 


Pirinç pilavı yerine daha hafif bir pilav  tercih etmek isterseniz bulgur pilavı deneyebilirsiniz. Bulgur pilavı da pirinç pilavı gibi kuru fasulye ile çok yakışacaktır. 


  1. Çoban Salata


Klasik lezzetlerden biri ile karşınızdayız. Domates, biber, soğan ve biberle hazırlanan bu tarife bayılacaksınız.


  1. Gavurdağı Salata


Bol malzemeli bir salata arayanlar için önerimiz, gavurdağı salatası. Malzemelerin küçük küçük doğranmasıyla hazırlanan bu salatayı, nar ekşili sosla birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Cacık 


Kuru fasulye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de, cacıktır. İsteğe göre nane ve dereotu ile zenginleştirilen cacık, 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra sunulabilir.


  1. Ev Yapımı Yoğurt


Kuru fasuye yannda serinletici ve besleyici bir alternatif arıyorsanız kesinlikle yoğurt iyi bir seçenek.  Ancak hazır yoğurt kullanmak yerine, kendi yoğurdunuzu hazırlayarak sağlıklı beslenebilirsiniz.


  1. Naneli Ayran 


Naneli ayran, içerisindeki nane ve yoğurdun tazeliği ile oldukça ferahlatıcı ve uyumlu bir seçenek.


  1. Fasulye Turşusu


Kuru fasulye diyince ilk akla gelenlerden biride turşudur. Turşunun her versiyonu kuru fasulye ile çok yakışır. Fasulye turşunu da deneyebilirsiniz. 


  1. Babagannuş 


Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir.Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze sofralarınıza renk katacak. 



  1. Şekerpare


Türk mutfağına özgü bir tatlı olan şekerpare, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Şerbetli olan bu tatlı kuru fasulye sonrasında servis edilmeye çok uygundur. 


  1. İrmik Helvası 


Lezzetli ve pratik bir alternatif olan irmik helvası, kuru fasulye ardından servis edilebilir ve çok yakışır. Yanında dondurma ve tarçınla servis edilir. 


  1. Hamsiköy Sütlaç 


Trabzon'un Hamsiköy yöresi ile özdeşleşen hamsiköy sütlacı, Karadeniz mutfağının en gözde tariflerinden biridir. Kuru fasulye sonrasında ikram edilebilir. 



Şunlara da göz atın;

  1. Biber dolmasının yanına ne gider?
  2. Pırasanın yanına ne gider?
  3. Karnıyarık yanına ne gider?
  4. Et sotenin yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı