Kremalı Makarna Yanına Ne Gider? Kremalı Makarna Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Kremalı makarna farklı çeşitleri ile çok sevilen makarnalardan biridir. Peki kremalı makarna ile ne servis edilir? Sizler için kremalı makarna yanına çok yakışacak tarifi listeledik. İşte, birbirinden lezzetli, kremalı makarnanın tamamlayıcısı 10 tarif:

Kremalı makarna, farklı çeşitlerde hazırlanabilir. Basit olarak seçtiğiniz bir makarnanın haşlandıktan sonra krema ile birleşmesi ile oluşur. Kremadan farklı olarak içerisine mantar, kabak, tavuk, et ve daha birçok farklı sebze ve et türü ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hazırlayacağınız farklı versiyonlarda bir sürü kremalı makarna vardır. Peki kremalı makarna yanına ne yakışır? Sizler için kremalı makarnanın yanına çok yakışacak tarfileri listeledik. İşte, birbirinden lezzetli, kremalı makarnayı adeta tamamlayacak 10 tarif:


  1. Hindi Köfte

Köfte kremalı makarna yanına çok yakışan lezzetlerden biridir. Üstelik düşük kalorisiyle makarnadan alınan kalorinin dengelenmesini sağlar. Hindi köftesini ortalama 30 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz.


  1. Köri Soslu Tavuk 

Makarnanın yanına tamamlayıcı bir lezzet arıyorsanız köri soslu tavuk tarifini deneyebilirsiniz. Ayrı ayrı sunmak yerine tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayarak makarnanın üzerine de ilave edebilirsiniz.


  1. Fırında Karışık Sebze

Fırında damak tadınıza göre hazırladığınız sebzelerle kremalı makarnayı servis edebilirsiniz. 


  1. Taze Fasulye

Makarna karbonhidrat değeri yüksek bir besindir. Bu yüzden yanında mutlaka hafif yemeklere yer verilmelidir. Makarnanın yanına en çok yakışan yemeklerden biri de zeytinyağlı taze fasulyedir.


  1. Domates Çorbası 

Sebzeli bir kremalı makarna öncesinde hafif bir lezzet sunmak istiyorsanız domates çorbasını deneyebilirsiniz.  Kolay bir şekilde hazırlanan domates çorbasını makarna öncesinde tüketebilirsiniz. 


  1. Izgara Köfte 

Kremalı makarna yanında ya da içerisinde protein tüketmek isteyenlere önerimiz kesinlikle ızgara köftedir. Kremalı makarnayı domatesli şekilde servis ederseniz yanına ızgara köfte daha çok yakışacaktır. 


  1. Yeşil Elmalı Tavuk Salatası

Tavuk göğsü, kereviz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salatayı, yoğurtlu mayonezli sos eşliğinde zenginleştirebilirsiniz.


  1. Yaz Elmalı Bol Yeşilli Salata

Hafifliğin en doyurucu halini sizlerle paylaşıyoruz. Yaz elmalı bol yeşillikle salatai kremalı makarna ile sunabilirsiniz.


  1. Şakşuka 

Kremalı makarna yanına domates sos ile hazırladığınız şakşuka ile servis edebilirsiniz. 


  1. Ev Yapımı Limonata 

Kremalı makarna yanında ev yapımı limonata servis edebilirsiniz. Kremalı makarnayı tavukla ya da sebze ile hazırlayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Soğuk ayran aşı yanına ne gider?
  2. Karışık kızartma yanına ne gider?
  3. Kabak yemeği yanına ne gider?
  4. Karnabahar kızartmasının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?