ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EV YAPIMI KONSANTRE LİMONATA

Ev yapımı konsantre limonata

Ev yapımı konsantre limonata

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev yapımı konsantre limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet limon
  • 1 adet portakal (İsteğe bağlı)
  • 1 kg toz şeker

Ev yapımı konsantre limonata Nasıl Yapılır?

  • Limonları güzelce yıkayıp kurulayın. Rendenin ince tarafıyla kabuklarını derin bir kabın içine, beyaz kısımlarını almadan hafifçe rendeleyin.
  • Tüm limonları küçük küçük doğrayın ve rendelediğiniz kabukların üzerine ilave edin.
  • Toz şekeri de limonları tamamen kapatacak şekilde üzerine boşaltın. Kabın üzerini kapatıp buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Bu işlem limonun şekerle birleşerek aromasını tamamen bırakmasını sağlar.
  • Ertesi gün elinizle iyice ovalayıp sıkarak limonların suyunun tamamen çıkmasını ve toz şekerle iyice özdeşleşmesini sağlayın.
  • Limonların suyu tamamen çıktıktan ve şekeri eridikten sonra ince dokulu bir süzgeçten veya temiz bir tülbentten süzerek şişelere doldurun. Hava almayacak şekilde ağızlarını kapatın. 
  • Limonatayı içeceğiniz zaman bir sürahiye bir miktar (2 çay bardağı) konsantre limonata koyup, üzerini soğuk suyla tamamlayın. Tadını damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Limonata ne kadar şekersiz olursa o kadar iyi. Vücut direncini yükselten limonata sağlıklı bir kış geçirmek için mutlaka tüketilmeli.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!