Ekonomik Bayram Yemekleri:10 Lezzetli Tarif
Bayram yaklaşırken daha ekonomik lezzetler yapmak isteyenler bu listeye! Hepsi birbirinden lezzetli 10 ekonomik tarifi sizler için listeledik. İşte, 10 ekonomik bayram yemeği tarifi:

Bu bayram daha ekonomik bir sofra kurmak isteyenler için birbirinden lezzetli tariflerimizi liste haline getirdik. Ana yemek, başlagıç ve tatlı olmak üzere bir sürü lezzete bu listeden ulaşabilirsiniz. Hem damak tadınıza hem de bütçenize uyacak lezzettli 10 tarif:

  1. Sebzeli Güveç Yemeği


Bayramda sağlıklı ve hafif beslenmek isteyenler için önerimiz sebzeli güveç tarifi... Soğan, patates, patlıcan ve kabak ile hazırlanan bu yemek sofranıza şıklık katarken herkesi de mutlu edecektir. Mevsimine göre sebzeleri değiştirerek daha ekonomik hale getirebilirsiniz. 

  1. Kuru Barbunya Yemeği


Yalnızca birkaç ana malzemeden oluşan kuru barbunya yemeği bayram sofralarınıza çok yakışacak, mükemmel bir yan yemek olabilir. 

  1. Havuç Sinkonta


Havuç, soğan ve salça ile hazırlanan sinkonta, aslında bir Ege yemeğidir. Orijinali bal kabağı ile hazırlanır. Havuç sinkonta, yoğurt eşliğinde sunulur.

  1. Karnabahar Graten 


Karnabahar graten, rendelenmiş kaşar peyniri, süt ve karnabahar ile hazırlanan bu yemek, ana yemek olarak sunulabilir.

  1. Köri Soslu Tavuk 


Tavuk denildiğinde akıllara ilk gelen tarif genellikle köri soslu tavuktur. Hazırladığınız tavuk yemeği yanında pilav ya da makarna ile servis edebilirsiniz.

  1. Soya Soslu Tavuk Göğüs Izgara


Tavuk göğüs ile hazırlanan aromatik ve lezzetli bir ana yemek. Yanında sebze ya da pilav ile eşleyebilirsiniz. 

  1. Soya Soslu, Tavuklu Kereviz


Tavuğu tek başına sunmak istemeyenler için, havuç, soya sosu, soğan ve kerevizle hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Soya soslu tavuklu kereviz yemeğini, kalabalık sofralarda servis edebilirsiniz.

  1. Süt Helvası 


Bursa ile özdeşleşmiş  tatlılardan biridir. Sadece 5 malzeme ile hazırlanan bu lezzetli tatlı bayram sofralarınıza çok yakışacak.

  1. Pirinç Unlu Muhallebi 


Sadece 4 malzemeli klasik bir tarif ile sizlerleyiz. Hem hafif olsun, hem de lezzetli olsun diyorsanız doğru tariftesiniz. Kullanılan az miktarda ürünle oldukça ekonomik.

  1. Bolu Mantısı 


Mantı herkesin severek yediği mükemmel bir ana öğündür. Bayramda risksiz bir yemek yapmak isterseniz mutlaka mantı yapmalısınız. 

Şunlara da göz atın;

  1. Hafif bayram tatlıları
  2. Şerbetli bayram tatlıları
  3. Bayram için sütlü tatlılar
  4. Soslu tavuk tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı