Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Taste Atlas, bu kez dünyanın en iyi sebze yemeklerini açıkladı. Kullanıcı ve eleştirmenlerin puanlarını dikkate alarak hazırlanan listede Türk mutfağından 5 yemek bulunuyor. İşte, dünyanın en iyi sebze yemekleri:
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede

Dünyanın en geniş gastronomi veritabanına sahip olan Taste Atlas, bu kez dünyadaki en iyi sebze yemeklerini listeledi. Listede, İtalya, Kore, Hindistan ve Türk mutfağından lezzetler de bulunuyor. Kullanıcı yorumları ve eleştirmenlerin puanlarıyla hazırlanan listede 100'ü aşkın yemek bulunuyor. İşte, Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi sebze yemekleri:

  1. Japchae

japchae

Erişte ve sebzelerin tavada kızartılmasıyla hazırlanan japchae, Güneş Kore mutfağıyla özdeşleşmiştir. Dünyanın en iyi sebze yemeği olarak seçilen bu lezzet, şeker ve soya sosu ile tatlandırılır. Yapımında ıspanak, havuç, mantar ve kızarmış yumurta kullanılır.

  1. Ratatouille

Fransız mutfağının vazgeçilmezi olan ratatouille, kolay erişilebilen malzemelerle yapılır. Patlıcan, kabak, biber, domates, soğan ve patatesten oluşan bu lezzet, şık sunumu ile restoranların menülerinde de kendine yer bulur. Sarımsaklı ekmekle birlikte servis edilebilir.

  1. Parmigiana

Dünyanın en iyi sebze yemekleri listesinin 3. sırasında bulunan parmigiana, İtalyan mutfağından dünyaya yayılmıştır. Kızarmış patlıcan dilimlerinin domates sosla kaplanmasıyla hazırlanır. Genellikle mozzarella peyniri ile zenginleştirilir.

  1. Feijoada

Brezilya mutfağından dünyaya yayılan bu yemek, siyah fasulye ve etten oluşan doyurucu bir güveç yemeğidir. Ülke genelinde tüketilen feijoada, sotelenmiş sebzeler, pirinç ve portakal ile birlikte servis edilir. 

  1. Tempeh

Çok yönlü bir vegan ürünü olan tempeh, Endonezya'nın Java adasıyla özdeşleşmiştir. Tofunun yan ürünü olarak bilinen tempeh, yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryen ve vegan menülerinde mutlaka kendine yer bulur.

  1. Feijoada a Portuguesa

Feijoada'nın Portekiz versiyonunda sosis, beyaz fasulye, kırmızı barbunya chouriço kullanılır. Ancak Portekizin kuzeyinde ve güneyinde farklı versiyonları da vardır.

  1. Fritto Misto

İtalyan mutfağında farklılıklar göstererek hazırlanan bu yemek, genellikle karides, kalamar ve uskumruyu içeren paranza ile hazırlanır. Ülkenin kuzey kesiminde çoğunlukla sebzelerden yapılır. Yeşil zeytin, kabak çiçeği, irmik ve pirzola gibi çeşitli malzemeleri içerebilir.

  1. Chana Masala

Kuzey Hindistan'la özdeşleşen bu yemek, hem kahvaltı, hem de ana yemek olarak tüketilebilir. Nohut körisi ismiyle de bilinir. Nohut, ot ve baharatlarla oluşur. Naan eşliğinde servis edilir ve yoğurt ile zenginleştirilir.

  1. Kuru Fasulye

Listenin 9. sırasında ise beyaz fasulye ile hazırlanan, hem evlerde, hem de lokantalarda kendine yer bulan kuru fasulye bulunuyor. Kuru fasulyenin, biber, domates ve salça ile hazırlanan versiyonu Türk mutfağında çok seviliyor. 

  1. Yemista

Listenin son sırasında ise gemista olarak da bilinen Yunan dolması bulunuyor. Domates ve yeşil biber gibi sebzelerin pirinçle doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek fırında pişiriliyor ve yaz aylarında sunuluyor. 

Listenin geri kalanına bakacak olursak;

  1. 37. sırada karnıyarık
  2. 44. sırada sebze kızartması
  3. 61. sırada imam bayıldı
  4. 68. sırada piyaz bulunuyor.

Şunlara da göz atın;

  1. Dünyanın en iyi mutfakları
  2. 2024'ün en iyi yemekleri
  3. Dünyanın en trend yiyecekleri
  4. Dünyanın en iyi tatlıları
  5. Dünyanın en iyi sosları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Viral Olan Limon Tatlısı Tarifi Nedir?
Türklerin En Sevdiği Tatlı Nedir?
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
Pazar Kahvaltısının Yıldızı: Pankek
Kavurma Eti Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
Kavurmaya Soğan Konur Mu?