Brunoise Nedir, Nasıl Uygulanır?
Temel kesim tekniklerinden biri olan brunoise doğrama nedir? Brunoise kesim tekniği nasıl uygulanır? İşte, brunoise tekniği hakkında bilmeniz gerekenler:

Fransız mutfağında yaygın olarak kullanılan brunoise, temel kesim tekniklerinden biridir. 'Sıçandişi' ve 'brünuaz' isimleriyle de bilinir. Genellikle sebzelerin doğranmasında kullanılan bir tekniktir.

Brunoise Nedir?

Brunoise, sebzelerin çok küçük küpler halinde doğranmasına denir. Mutfak sanatlarında kullanılan en küçük doğrama tekniğidir. Genellikle 3x3 veya 2x2 mm olacak şekilde uygulanır. Genelde 3 mm esas alınsa da, Fransız mutfağında boyutu daha ufaktır. Brunoise tekniği, komsommeyi süslemek veya yemeklerin yanında garnitür sunumu yapmak için kullanılır. Brunoise tekniği kullanılırken, boyut ve şekil birbirine tutarlı olmalıdır. Bunun amacı şık bir sunum oluşturmaktır. Çorba yapımında sebzenin tadını verebilmek için de brunoise kesimi kullanılabilir.

Brunoise Nasıl Uygulanır?

  1. Sebzeler önce 2 mm olacak şekilde dilimlenir.
  2. Bu dilimler tekrar 2 mm olacak şekilde şeritler halinde kesilir.
  3. Elde edilen şeritler 2 mm olacak şekilde küpler halinde doğranır.
  4. Özellikle havuç, soğan, kereviz, şalgam ve pancar gibi sebzeler, brunoise tekniği için uygundur.


Şunlara da göz atın;

  1. Patates nasıl doğranır?
  2. Mantar nasıl doğranır?
  3. Kereviz nasıl kesilir?
  4. Mango nasıl kesilir?
  5. Fileto nasıl çıkartılır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla