Bostan Patlıcanlı Yemekler: Bostan Patlıcanı ile Yapılan 10 Nefis Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Bostan patlıcanı, iri yapısı ve dolgun formuyla bilinen, Türk mutfağında özellikle kebaplık ve dolmalık olarak tercih edilen bir patlıcan çeşididir. İşte, bostan patlıcanı kullanarak yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 10 tarif:

Normal patlıcana göre çok daha iri olan bostan patlıcanı, etli ve dolgun bir yapıdadır. Lifli yapısı sayesinde közlenmeye ve doldurularak pişirilmeye uygundur. Kızartmalarda da dağılmaz, tatlımsı bir aroma verir. Özellikle Adana, Urfa gibi etli kebaplarda közlenmiş bostan patlıcanı sıkça kullanılır. Közlendiğinde dumanlı aroması çok belirgin olur, köz patlıcan salatası için idealdir. Dolgulu yapısı uzun süre pişmeye uygundur. Gelin, bostan patlıcanı kullanarak yapabileceğiniz tariflere birlikte göz atalım.

Patlıcan yemekleri, patlıcanlı meze tarifleri ve patlıcanlı salatalara göz atmayı unutmayın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?