Bostan Patlıcanlı Yemekler: Bostan Patlıcanı ile Yapılan 10 Nefis Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Bostan patlıcanı, iri yapısı ve dolgun formuyla bilinen, Türk mutfağında özellikle kebaplık ve dolmalık olarak tercih edilen bir patlıcan çeşididir. İşte, bostan patlıcanı kullanarak yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 10 tarif:

Normal patlıcana göre çok daha iri olan bostan patlıcanı, etli ve dolgun bir yapıdadır. Lifli yapısı sayesinde közlenmeye ve doldurularak pişirilmeye uygundur. Kızartmalarda da dağılmaz, tatlımsı bir aroma verir. Özellikle Adana, Urfa gibi etli kebaplarda közlenmiş bostan patlıcanı sıkça kullanılır. Közlendiğinde dumanlı aroması çok belirgin olur, köz patlıcan salatası için idealdir. Dolgulu yapısı uzun süre pişmeye uygundur. Gelin, bostan patlıcanı kullanarak yapabileceğiniz tariflere birlikte göz atalım.

Patlıcan yemekleri, patlıcanlı meze tarifleri ve patlıcanlı salatalara göz atmayı unutmayın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?