ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MERZANE

Merzane

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merzane Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bostan patlıcanı
  • 100 gr karides
  • 1 Ayçiçeği yağı
  • 100 gr ahtapot
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • 1 domates
  • 50 gr taze rendelenmiş kaşar peyniri

Merzane Nasıl Yapılır?

Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. Kabuklarını soymadan kızgın yağda kızartın. İç kısımlarını çıkarın. Soğan, sarımsak, biberler, domates ve ahtapotu küçük parçalar halinde doğrayın. Sırasıyla, soğan, sarımsak, biberler, ahtapot, domates ve karidesleri tavada zeytinyağında soteleyin. Patlıcan içlerini çatal yardımı ile ezip karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi harmanlayıp patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ilave edip fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.