ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MERZANE

Merzane

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merzane tarifi için malzemeler

  • 1 bostan patlıcanı
  • 100 gr karides
  • 1 Ayçiçeği yağı
  • 100 gr ahtapot
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • 1 domates
  • 50 gr taze rendelenmiş kaşar peyniri

Merzane Nasıl Yapılır

Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. Kabuklarını soymadan kızgın yağda kızartın. İç kısımlarını çıkarın. Soğan, sarımsak, biberler, domates ve ahtapotu küçük parçalar halinde doğrayın. Sırasıyla, soğan, sarımsak, biberler, ahtapot, domates ve karidesleri tavada zeytinyağında soteleyin. Patlıcan içlerini çatal yardımı ile ezip karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi harmanlayıp patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ilave edip fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:09:09

süperr

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.