Sebzeli Patlıcan Dolması

Sebzeli Patlıcan Dolması
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 3 kırmızı kapya biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su
Sebzeli Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp sapları üzerinde kalacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kesik yerlerine bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı, sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  2. Pişen patlıcanların içlerini çıkartıp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Jülyen doğradığınız kırmızı biber, patlıcanlar ve biber salçasını ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  4. Harcı patlıcanların içlerine paylaştırıp bir fırın kabına alın. Sosu için, rendelenmiş domates, sızma zeytinyağı, salça ve tuzu geniş bir kasede karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Soslu patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo