ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATLICANLI MELANZANE

PATLICANLI MELANZANE

Patlıcanlı melanzane
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı melanzane tarifi için malzemeler
  • 1 bostan patlıcanı
  • 1 domates 
  • 300 g mozarella peyniri 

Üzeri için

  • Fesleğen yaprakları 

Kızartmak için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlı melanzane hazırlanışı

  • Patlıcanı alacalı soyup yuvarlak dilimleyin. Zeytinyağında her iki tarafını da kızartın. Yağlı kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domates ve mozarella peynirini yuvarlak dilimleyin. 
  • Patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine sırasıyla bir dilim domates ve bir dilim mozarella peyniri yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında mozarella peyniri erimeye başlayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Üzerini taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!