Beyaz Çikolata Neyden Yapılır?
Beyaz çikolata nedir, nasıl yapılır? Beyaz çikolatanın normal çikolatalardan farkı nedir? Beyaz çikolata nasıl kullanılır? İşte, beyaz çikolata hakkında merak edilenler:

Beyaz çikolata, genelde kakao yağı, süt tozu ve şeker ile yapılan bir çikolata türevidir. Genelde fildişi rengine sahip olan bu çikolata, sarının solun tonlarında üretilir. Kakao yağının erime noktası, yeterince yüksektir. 1930'lü yıllarda İsviçre'de bir firma tarafından piyasaya sürülen beyaz çikolata, kakao çekirdeğinin koyu renkli katılarını içermez. Bunun yanı sıra uyarıcı teobromin, kafein ve vanilya gibi farklı bileşenler içerebilir. 

Beyaz Çikolata Neyden Yapılır?

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, Kanada, İsviçre ve Avrupa Birliği'nde beyaz çikolatanın ihtiva edilmesi gereken maddeler ve bunları miktarı bir düzenlemeye tabidir. Beyaz çikolatada, %20 oranında kakao yağı, %14 oranında süt ürünü (süt, krema, tereyağı) ve %3,5 süt yağı bulunur. Bu standartlar Türkiye'de de geçerlidir. ABD'de, şeker oranının %55'i geçmemesi şartı da vardır. Bu malzemelerin bir araya getirilmesiyle, beyaz çikolata elde edilir. 


Beyaz Çikolatanın Diğer Çikolatalardan Farkı Nedir?

  1. Beyaz çikolatanın en önemli farkı, içeriğinde kakao tozu bulunmamasıdır. Kakao tozu, mineral bakımından çok zengindir. Fosfor, kalsiyum, bakır, magnezyum ve potasyum içerir. Bu yüzden beyaz çikolata, diğer çikolatalara göre mineral bakımından fakir bir içeriğe sahiptir. 
  2. Kakao çekirdeğindeki antioksidan özellikler normal çikolataya geçer. Ancak kakao yağı bu antioksidanlar içermez. 
  3. Beyaz çikolatanın şeker oranı, diğer çikolatalara göre daha yüksektir. 
  4. 100 gram beyaz çikolata, ortalama 540 kaloridir. 
  5. Yani beyaz çikolata, normal çikolatanın bir türevi sayılır.

Beyaz Çikolata Nasıl Kullanılır?

  1. Beyaz çikolata, çikolatalar içinde en narin olanıdır. 
  2. Eritirken çok dikkatli olmak ve sabırlı davranmak gerekir. Eritme işleminde ısının 40-45 dereceyi geçmemesi gerekir.
  3. Daha garantili bir şekilde eritmek için, ısıtılan sıvı kremanın içerisine küçük parçalar halinde eklemeniz yeterlidir. 
  4. Beyaz çikolata tatlı yapımında sık sık kullanılır.
  5. Beyaz çikolata özellikle muz, ahududu, böğürtlen, badem, portakal, vişne, limon ve fındık çeşitlerine çok yakışır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Kakaonun faydaları nelerdir?
  2. Kakao tozundan nasıl çikolata yapılır?
  3. Çikolata nasıl eritilir?
  4. Çikolata temperleme nasıl yapılır?
  5. Çikolata soslu tatlılar

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı