Aralık Ayı Sebzeleri ile Hazırlanan Tarifler: Aralık Ayı Sebzeleri ile Hazırlanan 10 Tarif
Mevsim sebzeleri ile beslenmek isteyenler bu habere! Aralık ayı sebzeleri ile hazılanan tarifleri sizler için derledik. İşte, aralık ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler:

Mevsiminde beslenmek sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biridir. Aralık ayı sebzelerinden bazıları şu şekildedir; Ispanak, havuç, şalgam, pırasa, turp, lahana, yer elması, kara lahana, kereviz ve pancar olarak sıralanabilir. Mevsim sebzeleri ile beslenmek isteyenler için aralık ayı sebzeleri ile hazılanan tarifleri sizler için derledik. İşte, aralık ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler:

  1. Turp Salatası


Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılan bir besindir. Turp salatası, 10 dakikada hazırlanır ve ana yemeklerin yanında sunulur.

  1. Havuç Çorbası


Havuçla yapılan yemeklere, leziz bir çorba ile başlıyoruz. Havuç, süt ve un ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı vücudu korur.

  1. Havuçlu Pilav


Havuç ve pilavı hiç birlikte denediniz mi? Hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek olan havuçlu pilavı, tavuk tariflerinin yanında sunabilirsiniz.

  1. Ispanaklı Makarna


Ispanaklı makarna bol lezzetli ve sağlıklıdır. Ispanağı farklı tariflere dahil etmek isteyenler ıspanaklı makarnayı denemeliler.

  1. Pancar Kavurması

Pancar, soğan ve sirkeden oluşan pancar kavurması, ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Diyet menüleri için de uygun olan pancar kavurmasını, yalnızca 5 malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Cevizli Kereviz Salatası


Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Kıymalı Pırasalı Börek 


Pırasalı börek tarifini hiç denemediyseniz, mutlaka bu tarifi not edin. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma, pırasa, kaşar peyniri ve baharatlı iç harç ile doldurulur. Böreklere gül şekli verildikten sonra fırında pişirilir ve çayın yanında servis edilir.

  1. Kerevizli Levrek


Balık severleri böyle alalım. Levrek fileto, kereviz, portakal suyu ve limon suyu ile hazırlanan bu yemek, ortalama 110 kalori değerindedir. İçeriğinde birçok vitamin ve minerali barındıran kerevizli levrek, özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmelidir.

  1. Fırında Yer Elması 


Yer elması, sarımsak ve kekik ile hazırlanan bu yemek, özellikle diyet ve vejetaryen menüleri için idealdir. Düşük kalorili fırında yer elması, toz biber, nane gibi baharatlarla zenginleştirilebilir.

  1. Lahana Lazanya


Lahanadan lazanya nasıl yapılır? İtalyan asıllı bir yemek olan lazanyayı, bu kez lahana ile daha lezzetli bir hale getiriyoruz. Makarna hamuru yerine lahana yaprakları kullanılan bu tarif daha sağlıklı bir lazanya alterenatifi olarak tüketilebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Aralık ayı sebze ve meyveleri nelerdir?
  2. Kış meyveleri nelerdir?
  3. Taze meyve ve sebze nasıl seçilir?
  4. Kök sebzeler ile hazırlanan tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı