Şaraşura

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Şaraşura Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kg taze fasulye
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 2 patates
- 3 çarliston biber
- 1 soğan
- 2 domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
Şaraşura Nasıl Yapılır?
Soğanı soyup iri iri doğrayın. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın. Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin.
Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR