Şaraşura

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Şaraşura
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şaraşura için

Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 3 çarliston biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
Şaraşura

Nasıl Yapılır

Soğanı soyup iri iri doğrayın. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın. Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin. 

Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo