ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ ŞARAŞURA

> ŞARAŞURA
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şaraşura tarifi için malzemeler
  • Yarım kg taze fasulye 1 patlıcan 1 kabak 2 patates 3 çarliston biber 1 soğan 2 domates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası
  • tuz
Şaraşura Nasıl Yapılır

Soğanı soyup iri iri doğrayın. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın. Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin. 

Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.