Poğaça

Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Poğaça için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık sütle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı süt, sıvı yağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün. Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana kadar yarım saat bekletin.
  3. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün.
  4. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo