ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ MADIMAK

MADIMAK

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Madımak tarifi için malzemeler
  • 500 gr madımak
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 domates
  • 4~5 sivri biber
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Tuz
Madımak hazırlanışı

Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi de küçük doğrayıp ekleyin. Madımakların suyunu süzüp ekleyin. Yemeğin pişmesine az kala ince bulguru ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ilık servis yapın.

Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!