ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ZİNGİL

Zingil

Zingil

Zingil tatlısı, Mardin'de yapılan şerbetli bir hamur tatlısıdır. Un, yumurta, süt ve kabartma tozundan yapılan bu hamur kızartılarak şerbet içerisine atılır. Akşam yemeklerinden sonra, güzel bir son yapmak için tercih edilebilir. Yapması da yemesi de keyifli olan zingil tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için taş kadayıf ve ekmek kadayıfı tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zingil Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta 
  • 2/3 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı un 
  • 10 gr kabartma tozu 

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • ½ limon suyu 

Zingil Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve su bir tencereye koyularak karıştırılır ve kaynatılır. Kaynayan şekerli suya limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılır, ılıması için kenara alınır. 
  • Hamuru için olan malzemeler bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpılır. 
  • Bir tavaya yaklaşık 1 su bardağı kadar sıvıyağ eklenir, kızdırılır. 
  • Isınan yağa kaşık yardımı ile hamurdan parçalar alınır.  Arkalı ve önlü olarak kızartılır. 
  • Kızarttıktan 5 dakika sonra şerbete bulanarak servis edilir. Afiyet olsun. 

Zingil Tatlısının Püf Noktası Nedir?

  • Damak tadınıza göre hamura portakal ya da limon kabuğu koyabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!