ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ YOĞURTLU ALİNAZİK

Yoğurtlu Alinazik

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Alinazik Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
  • 4 orta boy patlıcan
  • 1 soğan
  • 15 gr sade yağ
  • 3 sivri biber
  • 1 arnavut biberi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Yoğurtlu Alinazik Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. 
  • Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Antep usulü gerçek Ali Nazik tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!