ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SEBZELİ GAZİANTEP LAHMACUNU

Sebzeli Gaziantep Lahmacunu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Gaziantep Lahmacunu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 250 gr taze sarımsak
  • 250 gr dolmalık biber
  • 250 gr salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Lahmacun hamuru

Sebzeli Gaziantep Lahmacunu Nasıl Yapılır?

Maydanozları yıkayıp kıyın. Taze sarımsakları temizleyip incecik doğrayın. Dolmalık biber ve salçalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Kıyma, maydanoz, biber, domtes salçası, baharat ve tuzu bir kapta karıştırın. Lahmacun hamurlarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine hazırladığınız harçtan bir miktar yayın. Odun fırınında pişirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!