ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SEBZELİ GAZİANTEP LAHMACUNU

SEBZELİ GAZİANTEP LAHMACUNU

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Gaziantep lahmacunu tarifi için malzemeler
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 250 gr taze sarımsak
  • 250 gr dolmalık biber
  • 250 gr salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Lahmacun hamuru
Sebzeli Gaziantep lahmacunu hazırlanışı

Maydanozları yıkayıp kıyın. Taze sarımsakları temizleyip incecik doğrayın. Dolmalık biber ve salçalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Kıyma, maydanoz, biber, domtes salçası, baharat ve tuzu bir kapta karıştırın. Lahmacun hamurlarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine hazırladığınız harçtan bir miktar yayın. Odun fırınında pişirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!