Oruk Kebabı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Oruk Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 700 gr orta yağlı kıyma
- 500 gr köftelik simit (ince bulgur)
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 2 pide
- Tuz
- Kuru nane
- Karabiber
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin.
- Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.
- Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
- Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, Bodrum usulü çökertme kebabını da deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR