ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ORUK KEBABI

Oruk Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oruk Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr orta yağlı kıyma
  • 500 gr köftelik simit (ince bulgur)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 pide
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin.
  • Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın. 
  • Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
  • Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Bodrum usulü çökertme kebabını da deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!