ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KİLİS KEBABI

Kilis kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kilis kebabı tarifi için malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Kilis kebabı Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin. Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.