ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KİLİS KEBABI

Kilis Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kilis Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Kilis Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun.
  • Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis patlıcan kebabı tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!