Kilis Kebabı

25 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi.
 Kilis Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kilis Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
Kilis Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın.
  2. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin.
  3. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin.
  4. Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun.
  5. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis patlıcan kebabı tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo