ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE (HAŞLANMIŞ)

İçli Köfte (Haşlanmış)

İçli köfte (haşlanmış)
İnce bulgur ve köfte harcıyla hazırlanan içli köfte, Güneydoğu Anadolu'nun yöresel yemeğidir. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Bitlis ve Diyarbakır'da sık sık tüketilir. İsteğe göre kızartma veya haşlama olarak pişirilir. Dış harcı bulgur ile kalın bir tabaka haline getirilir. Kıymalı harç ise iç kısmını doldurmak için kullanılır. Hazırsanız, nefis içli köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi İçin malzemeler

Dış harcı için

  • 500 gr çiğ köftelik kıyma
  • 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 orta boy soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

İçli Köfte (Haşlanmış) Nasıl Yapılır?

  • İç malzeme için, soğanları temizleyip ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • Soğan tuz ve karabiberi ilave edip soteleyin. Biber salçasını ekleyip 4- 5 dakika kadar pişirin. Kıymayı geniş bir tepsiye alıp yağı donup katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin.
  • Dış malzeme için, bulguru geniş bir tepsiye alın. Üzerine soğuk su döküp karıştırın. Kabarması için 15 dakika bekletin. Tuz, kimyon ve biber salçasını ilave edin. Elinizi soğuk suya batırarak 10 dakika yoğurun.
  • Yağsız kıymayı ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Üzerine unu serpiştirerek ilave edin. Yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru top şeklinde kapatın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. İşaret parmağınızı ıslatıp hamurların ortasına bastırın ve içini oyup mekik şeklinde uzatın.
  • İç malzemeyi paylaştırıp elinizi ıslatarak ağız kısımlarını kapatın ve avucunuzda şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri tepsiye yan yana dizin Buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Pişirmek için, tencerede limonlu ve tuzlu suyu kaynatın. Su kaynayınca 10 köfteyi tek tek ilave edin.
  • Köfteler su yüzüne çıkınca birkaç dakika daha kaynatın. Delikli kepçe ile servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

    Haşlama yerine kızartma yöntemini kullanmak istiyorsanız, klasik içli köfte tarifine göz atın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!