Habanisk

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
45 dakika

Habanisk Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kemikli koyun kol eti
- 1 çay bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı nohut
- 10 su bardağı su
- 10 patlıcan başı kurusu
- 30 gr tereyağı
- 2 soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
Habanisk Nasıl Yapılır?
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi sırada Diyarbakır yemeği...
Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün.
Etleri yıkayıp süzün. Yağsız olarak geniş bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Su, patlıcan başı kurusu, mercimek,
aşurelik buğday ve nohudu ilave edin.
Pişirme sırasında üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla ayırarak nohut ve buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğanları temizleyip kıyın.Tereyağını ayrı tencerede eritip salça ve soğanları kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
Ocak tan alıp etli yemeğin içine ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün.
Etleri yıkayıp süzün. Yağsız olarak geniş bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Su, patlıcan başı kurusu, mercimek,
aşurelik buğday ve nohudu ilave edin.
Pişirme sırasında üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla ayırarak nohut ve buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğanları temizleyip kıyın.Tereyağını ayrı tencerede eritip salça ve soğanları kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
Ocak tan alıp etli yemeğin içine ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR