ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ EKŞİLİ KEBAP

Ekşili Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr yağsız köftelik kıyma
  • 150 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 20 arpacık soğan
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 patates
  • 1 arnavut biberi
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı domates suyu
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 6-7 dal maydanoz
  • 4 pide
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşili Kebap Nasıl Yapılır?

  • Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin.
  • Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın.
  • Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.
  • Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin.
  • Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.