ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ EKŞİLİ KEBAP

Ekşili Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr yağsız köftelik kıyma
  • 150 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 20 arpacık soğan
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 patates
  • 1 arnavut biberi
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı domates suyu
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 6-7 dal maydanoz
  • 4 pide
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşili Kebap Nasıl Yapılır?

  • Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin.
  • Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın.
  • Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.
  • Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin.
  • Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!