ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BELİKIRIK PATLICAN KEBABI

Belikırık Patlıcan Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Belikırık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr patlıcan
  • 3 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

İç malzeme için

  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • pulbiber
  • yenibahar
  • tuz

Belikırık Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün.
  • İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin. Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın. Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  • Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin. Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

  • Klasik patlıcan kebabı tarifine buradan göz atın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!