Belikırık Patlıcan Kebabı

Belikırık Patlıcan Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Belikırık Patlıcan Kebabı için

Malzemeler

  • 500 gr patlıcan
  • 3 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

İç malzeme için

  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • pulbiber
  • yenibahar
  • tuz
Belikırık Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün.
  2. İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin. Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın. Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  3. Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin. Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

  5. Klasik patlıcan kebabı tarifine buradan göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo