ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BAKLA TAVASI

Bakla Tavası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla Tavası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr parça kuzu eti
  • 60 gr taze bakla
  • 1 soğan
  • 300 gr taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bakla Tavası Nasıl Yapılır?

  • Baklaları ayıklayarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik sarımsakları ise 2 cm boyunda doğrayın.
  • Eti tencerede sadeyağla birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince soğanları ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.
  • Et piştikten sonra üzerine haşlanmış bakla ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sarımsak, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip 30 dakika hafif ateşte pişirin.
  • Ocağı kapatıp yemeğin üzerine karabiber serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kalp sağlığını korumasıyla bilinen pratik zeytinyağlı taze bakla tarifini deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.