ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BAKLA TAVASI

> BAKLA TAVASI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla tavası tarifi için malzemeler
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 60 gr taze bakla
  • 1 soğan
  • 300 gr taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Bakla tavası Nasıl Yapılır

Baklaları ayıklayarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik sarımsakları se 2 cm boyunda doğrayın. Eti tencerede sadeyağla birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince soğanları ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin. Et piştikten sonra üzerine haşlanmış bakla ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sarımsak, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip 30 dakika hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeğin üzerine karabiber serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.