Bakla Tavası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Bakla Tavası Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr parça kuzu eti
- 60 gr taze bakla
- 1 soğan
- 300 gr taze sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sadeyağ
- Tuz
- Karabiber
Bakla Tavası Nasıl Yapılır?
- Baklaları ayıklayarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik sarımsakları ise 2 cm boyunda doğrayın.
- Eti tencerede sadeyağla birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince soğanları ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.
- Et piştikten sonra üzerine haşlanmış bakla ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sarımsak, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip 30 dakika hafif ateşte pişirin.
- Ocağı kapatıp yemeğin üzerine karabiber serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak kalp sağlığını korumasıyla bilinen pratik zeytinyağlı taze bakla tarifini deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR