ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ HALİL İBRAHİM SOFRASI KEBABI

Halil İbrahim Sofrası Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 mantar
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr kıyma
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 soğan
  • 6 milföy hamuru
  • 2 soyulmuş sosis
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Püre için:

  • 3 patates
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Halil İbrahim Sofrası Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın.
  • Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın. 
  • Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin.
  • Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin.
  • Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın. 
  • Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!