Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15753 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1450 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7475 Tarif
Salata ve Meze
1549 Tarif
Sos
512 Tarif
Tatlı
10675 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Tahinli Çörek
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kek kalıbında poğaça Tarifi
15 dakikada Brownie Kurabiye Tarifi
Prenses Kurabiye Tarifi
Cevizli Portakallı Kek Tarifi
Susamlı Pratik Pişi Tarifi
Unsuz Krep Tarifi
12 Kasım Masterchef Türkiye'ye Kim Veda Etti?
Yayla Çorbası Yapmak İçin Pratik 5 Tüyo
Çaydanlık Parlatmak İçin 4 Mükemmel Hile
Kabak Tatlısının Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
Kestane Niye Tuzlu Suda Bekletilir?
Lokum Gibi Kestane Yapmak İçin 4 Tüyo
Halil İbrahim Sofrası Kebabı için
Malzemeler
4-5 mantar
1 havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 soğan
6 milföy hamuru
2 soyulmuş sosis
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Püre için:
3 patates
1 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Nasıl Yapılır
Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın.
Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın.
Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin.
Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin.
Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın.
Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yöresel Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Ege Yemekleri
35 Dakika
Tire Köfte
Ege Yemekleri
55 Dakika
Bükme
Ege Yemekleri
55 Dakika
Ege Usulü Enginar Yemeği
Ege Yemekleri
60 Dakika
Enginarlı Balık
Ege Yemekleri
60 Dakika
Heraklion Tarzı Kallistsounia
Ege Yemekleri
110 Dakika
Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes)
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.