ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ PANCAR KAVURMA

Pancar Kavurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancar Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg pancar otu
  • 2 soğan
  • 1 kırmızı sivri biber
  • 1 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Pancar Kavurma Nasıl Yapılır?

Pancar otlarını temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pancar otunu ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yapın.

İklim koşullarının zor olduğu Doğu Anadolu’da sevilen bir ot çeşidi olan pancar ile yapılan kavurma, iftar sofralarınızın beğeniyle yenen yemeklerinden biri olacak.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!