ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ PANCAR KAVURMA

> PANCAR KAVURMA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancar kavurma tarifi için malzemeler
  • 1 kg pancar otu
  • 2 soğan
  • 1 kırmızı sivri biber
  • 1 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
Pancar kavurma Nasıl Yapılır

Pancar otlarını temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pancar otunu ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yapın.

İklim koşullarının zor olduğu Doğu Anadolu’da sevilen bir ot çeşidi olan pancar ile yapılan kavurma, iftar sofralarınızın beğeniyle yenen yemeklerinden biri olacak.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.