ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ LALAPED

Lalaped

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lalaped Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Lalaped Nasıl Yapılır?

  • Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın.
  • Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun.
  • Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik lokma tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.