ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KURZE

KURZE

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurze tarifi için malzemeler
  • 500 gr yağlı koyun kıyması2 soğan1 kahve fincanı sirkeYarım limonun suyu3 çorba kaşığı domates salçasıTuzHamur malzemesi: 2 su bardağı un1 yumurtaYarım su bardağı su
Kurze Nasıl Yapılır

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.

Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın. Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.

Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.

Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!