Kurze

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kurze Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr yağlı koyun kıyması
- 2 soğan1 kahve fincanı sirke
- Yarım limonun suyu
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
Hamur malzemesi:
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı su
Kurze Nasıl Yapılır?
- Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun.
- Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
- Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
- Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın.
- Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.
- Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.
- Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR