ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KURZE

Kurze

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurze Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr yağlı koyun kıyması
  • 2 soğan1 kahve fincanı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz

Hamur malzemesi:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su

Kurze Nasıl Yapılır?

  • Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun.
  • Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
  • Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
  • Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.
  • Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.
  • Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!