ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KÖFTESİR

Köftesir

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köftesir Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Bir tutam tuz

Kavurmalı sos için:

  • 100 gr kavurma
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Nane
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

Köftesir Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun.
  • Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin.
  • Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.
  • Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın.
  • Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın.
  • Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.