ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ERZİNCAN LOKUMU / ERZİNCAN

ERZİNCAN LOKUMU / ERZİNCAN

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erzincan lokumu / Erzincan tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125g BizimYağ Margarin
  • 1su bardağı BizimAyçiçek Yağı
  • 1 subardağı şeker + 1 yumurta
  • 1paket kabartma tozu
  • 3~4 subardağı un

Üzeri için

  • Pudraşekeri
Erzincan lokumu / Erzincan hazırlanışı

Derin bir kapta yumurta, Bizim Yağ Margarin, Bizim Ayçiçek Yağı ve şekeri karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir fırın kabına elinizle yayın. Üzerini düzeltip 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!