ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ CİĞER TAPLEMESİ (CİĞER KÖFTESİ)

CİĞER TAPLEMESİ (CİĞER KÖFTESİ)

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğer taplemesi (Ciğer köftesi) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg. ciğer
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı kuru reyhan
  • 5 + 1/4 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
Ciğer taplemesi (Ciğer köftesi) Nasıl Yapılır

Koyun ciğerini ince kıyın. Soğan ve biberi de ince kıyın. (ya da her birini kıyma makinesinden geçirin) Kıymayı, reyhanı, tuz ve karabiberi ilave edin. Bulguru ekleyip iyice yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında suyu az az köfte hamuruna ilave edin. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra avuç içerisinden ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Elinizle yassılaştırarak 1 cm kalınlığında köfteler yapın. Bir tencereye bol su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Köfteleri kaynar suda ara ara karıştırarak haşlayın. Tencerenin kapağını kapatmayın. Pişme işlemi tamamlanınca büyük bir süzgeçle suyunu süzerek servis tabağına alın. Zeytinyağını (veya tereyağını) küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biberi ekleyip kızdırın. Köftelerin üzerine gezdirip, kıyılmış maydanoz ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!