ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BİTLİS LOKMASI

Bitlis Lokması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bitlis Lokması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 13~14 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 limon tuzu

Bitlis Lokması Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, toz şeker ile suyu kaynatın. Limon tuzunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu aktarın.
  • Bütün malzemeleri boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Yağı derin bir kızartma tenceresine alıp iyice ısıtın.
  • Hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp yavaş yavaş yağa atın. Sık sık alt üst ederek lokmaların tüm yüzeylerinin kızarmasını sağlayın.
  • Kızaran hamurları servis tabağına alın. Ilınmaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaseye dökerek, kızarmış ılık hamurları şerbete atın. İyice içtikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!