Bitlis Lokması

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Bitlis Lokması Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı
- 13~14 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Şerbet için
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2~3 limon tuzu
Bitlis Lokması Nasıl Yapılır?
- Şerbet için, toz şeker ile suyu kaynatın. Limon tuzunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu aktarın.
- Bütün malzemeleri boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Yağı derin bir kızartma tenceresine alıp iyice ısıtın.
- Hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp yavaş yavaş yağa atın. Sık sık alt üst ederek lokmaların tüm yüzeylerinin kızarmasını sağlayın.
- Kızaran hamurları servis tabağına alın. Ilınmaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaseye dökerek, kızarmış ılık hamurları şerbete atın. İyice içtikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?