ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BİTLİS LOKMASI

BİTLİS LOKMASI

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bitlis lokması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 13~14 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 limon tuzu
Bitlis lokması hazırlanışı

Şerbet için, toz şeker ile suyu kaynatın. Limon tuzunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu aktarın. Bütün malzemeleri boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Yağı derin bir kızartma tenceresine alıp iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp yavaş yavaş yağa atın. Sık sık alt üst ederek lokmaların tüm yüzeylerinin kızarmasını sağlayın. Kızaran hamurları servis tabağına alın. Ilınmaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaseye dökerek, kızarmış ılık hamurları şerbete atın. İyice içtikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!