ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ PEKMEZ HELVASI

PEKMEZ HELVASI

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmez helvası tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı unYarım su bardağı eritilmiş tereyağı1 su bardağı su1.5 su bardağı pekmezYarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Pekmez helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada kızdırıp unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Azar azar una ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Cevizi ekleyin ve karıştırın.

Helva sıcakken kaşıkla şekil verip servis tabağına yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:27:32

Denemedik ama guzel gorunuyor!

Misafir12.10.2016 17:28:42

mükemmel oldu .tşk.ler.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!