Ekmek Dilimi

Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
4 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Ekmek Dilimi Tarifi İçin malzemeler
- 1 bayat ekmek
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
Ekmek Dilimi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeği birer santim kalınlığında dilimleyin. Un, nişasta ve yumurtaları derin bir kaba alıp çırpma teliyle karıştırın.
- Rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su ekleyerek çırpın.
- Tavada sıvıyağı kızdırın. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp çıkarın ve bekletmeden kızgın yağa atın. İki taraflı kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR