ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ EKMEK DİLİMİ

Ekmek dilimi

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

4 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek dilimi tarifi için malzemeler

  • 1 bayat ekmek 3 yumurta 1 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir 1 demet maydanoz 1 çay bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ
  • tuz

Ekmek dilimi Nasıl Yapılır

Bayat ekmeği birer santim kalınlığında dilimleyin. Un, nişasta ve yumurtaları derin bir kaba alıp çırpma teliyle karıştırın. Rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su ekleyerek çırpın. 

Tavada sıvıyağı kızdırın. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp çıkarın ve bekletmeden kızgın yağa atın. İki taraflı kızartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.