Vişne Soslu Sakızlı Tatlı

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vişne Soslu Sakızlı Tatlı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 3~4 parça damla sakızı
  • 125 gr margarin

Sos için

  • 500 gr çekirdeksiz vişne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Vişne Soslu Sakızlı Tatlı

Nasıl Yapılır

Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışımı mutfak robotuna aktarın. Margarini ekleyip 6-7 dakika yüksek hızda karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Sos için vişne, şeker, nişasta, vanilyayı tencereye alıp karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Sosu tatlının üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo