ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR VİŞNE SOSLU SAKIZLI TATLI

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 3~4 parça damla sakızı
  • 125 gr margarin

Sos için

  • 500 gr çekirdeksiz vişne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Nasıl Yapılır?

Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışımı mutfak robotuna aktarın. Margarini ekleyip 6-7 dakika yüksek hızda karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Sos için vişne, şeker, nişasta, vanilyayı tencereye alıp karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Sosu tatlının üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!