Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Vişne Soslu İrmik Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vişne Soslu İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Vişne taneleri
  • Taze nane yaprakları
Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın. Soğumaya bırakın. Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker ilave edin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine yayın. Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo