ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Vişne taneleri
  • Taze nane yaprakları

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın. Soğumaya bırakın. Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker ilave edin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine yayın. Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!