ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR VİŞNE HELVASI

Vişne helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne helvası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 500 gr vişne püresi
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Süslemek için

  • Vişne taneleri

Vişne helvası Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz vişne helvasında...

Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin. Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Vişne püresini ekleyip 10
dakika pişirin.

Şekeri ilave edin. Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika
bu şekilde pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin.

Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.