Vişne Helvası

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Vişne Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişne Helvası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 500 gr vişne püresi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Süslemek için

  • Vişne taneleri
Vişne Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin. Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Vişne püresini ekleyip 10 dakika pişirin.
  2. Şekeri ilave edin. Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bu şekilde pişirin.
  3. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo