ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR VİŞNE HELVASI

Vişne Helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 500 gr vişne püresi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Süslemek için

  • Vişne taneleri

Vişne Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin. Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Vişne püresini ekleyip 10 dakika pişirin.
  • Şekeri ilave edin. Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bu şekilde pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.