ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ VE YUFKALI YAZ TATLISI

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 1 litre süt
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yufka ve tereyağı hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kalıbı tereyağı ile iyice yağlayın. Yufkayı yerleştirin. Ortasına muhallebiyi yayın. Yufkanın sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!